OBVESTILA od 22.11.2020 – 6.12.2020

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~~ ~ ~ ~ ~ ~

Ob godu svete Cecilije zahvala vsem pevcem

Ob današnjem godu sv. Cecilije, ki je zavetnica cerkvene glasbe, se lepo zahvalim vsem pevcem vseh treh župnijskih zborov (MCPZ, mladinskemu in otroškemu) ter njihovim zborovodjem ter organistkam za celoletno služenje Bogu ter našemu župnijskemu občestvu. Na Cecilijino priprošnjo vam želim še veliko vztrajnosti in moči, da bi svoje glasbene talente še naprej razdajali med nami in Bogu na čast.

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

1. adventna nedelja in začetek novega cerkvenega leta

Prihodnjo nedeljo je 1. adventna nedelja. Doma pripravite adventne vence, ki naj nas v adventu kličejo k molitvi, postu in dobrim delom v pripravi na božično praznovanje. Veroučenci lahko ob prihodu k svetemu obhajilu prejmejo tudi letošnji adventni koledar, ki naj njim in staršem služi vzgoji za dobra dela.

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Vabilo na biblično skupino preko zoom-aplikacije

Dragi člani biblične skupine, ker se že dolgo nismo srečali in je tudi vprašanje kako dolgo bodo razmere še trajale, vas vse skupaj vabim na srečanje biblične skupine preko zoom-aplikacije. Lepo prosim, da na moj elektronski naslov This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. pošljete svoj elektronski naslov, na katerega vam bom poslal povabilo na srečanje, ki bo ob ponedeljkih, vsake 14 dni. Prvo naše srečanje bo v ponedeljek, 23. 11. 2020, ob 19.30 uri. Lepo vabljeni.

  ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Prvi četrtek, prvi petek in prva sobota

V četrtek, petek in soboto bom od 17.00 do 18.00 izpostavil Najsvetejše in zmolil litanije, ob 18.00 pa bo sveta maša. Lepo vabljeni k češčenju Najsvetejšega, k molitvi za blagoslov, zdravje in srečo po naših družinah in v naši župniji. Vse vas pa tokrat še posebej vabim k svetemu obhajilu po sveti maši v katedralo.

V petek, 4. 12. 2020, bom obiskal bolnike po naši župniji. V kolikor bi še kje drugje želeli sveto obhajilo za vaše starejše mi to, prosim, sporočite; kakor tudi, če bi kje svetega obhajila zaradi COVID-a 19 ne želeli prejeti.

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Prenos svete maše in prejem svetega obhajila v katedrali

Sveto obhajilo izven svete maše (mašujem zasebno, z neposrednim prenosom preko facebooka-a; naslov: Župnija svetega Mohorja in Fortunata) lahko prejmete vsako nedeljo in vsak dan v katedrali pol ure po sveti maši; torej v nedeljo od 9.45 (do 10.30); oziroma vsak delovni dan od 18.30 naprej. Prosim, upoštevate naslednja navodila: V cerkvi je lahko hkrati ena oseba ali ena družina. V tišini zmolite kesanje in očenaš, pristopite k obhajilu in v tišini zapustite cerkev. Čakajoči zunaj, pazite na razdaljo dveh metrov in da ne bi prišlo do zbiranja. Starejše in obolele pa prosim, da ostanejo doma in spremljajo molitve in svete maše preko facebook profila župnije, kakor tudi preko radia in televizije. Lepo vabljeni zlasti k svetemu obhajilu, v kolikor bi želeli k sveti spovedi pa ste povabljeni VSAK torek od 16.00 do 17.30, v kolikor bi želeli kakšen drugi dan pa mi, prosim, to sporočite po telefonu in se bomo dogovorili za prejem tega zakramenta.

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Molitev za zdravje v času epidemije koronavirusa COVID-19

Oče usmiljenja in tolažbe, tvoj Sin Jezus Kristus nam je s križem pokazal vrednost trpljenja. Pomagaj našim bratom in sestram, ki že nosijo križ bolezni in so preizkušani. Nakloni jim izboljšanje zdravja, njihovim svojcem pa pogum in zaupanje. Vsem zdravstvenim delavcem daj moč in zdravje,da bodo vztrajali v ljubezni do bolnikov, raziskovalcem pa, da bodo čim prej odkrili uspešno zdravilo.

Nam in vsemu svetu daj svoj blagoslov, da bomo rešeni bolezni in se ti bomo mogli s tvojo Cerkvijo zahvaljevati. Amen.

                        ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Sveti nadangel Mihael, brani nas v boju, bodi nam v pomoč zoper zlobnost in  zalezovanje hudobnega duha. Ukroti naj ga vsemogočni Bog, ponižno zato prosimo. 

In ti vodnik nebeške vojske, satana in druge hudobne duhove, ki hodijo po svetu v pogubo duš, z Božjo pomočjo v pekel pahni. Amen.

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Zaradi večjega števila mašnih namenov je večkrat za isti termin naročenih in oznanjenih več mašnih namenov. Darovi za ostale namene so oddani na škofijo Celje in od tam duhovniku, ki nima svojih mašnih namenov in mašuje po oznanjenih namenih. Hvala za razumevanje.

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Za interno uporabo izdala: Župnija Gornji Grad, Attemsov trg 1, Gornji Grad.

Tel.: 03/838-30-90, splet: zupnija-gornjigrad.si.

Odgovarja Ivan Šumljak, župnijski upravitelj, mob. 041/691-639