OBVESTILA od 5.7.2020 – 19.7.2020

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~~ ~ ~ ~ ~ ~

Slovesnost lepe nedelje v katedrali in pri sveti Magdaleni

Nadaljujemo z obhajanjem lepih nedelj v naši župniji in tako se bomo prihodnjo nedeljo (12.7.2020) zbrali v katedrali, ko bo z nami ljubljanski nadškof in metropolit msgr. Stanislav Zore. Nadškof  bo najprej blagoslovil vsa obnovitvena dela zadnjih dveh let, nato bo sveta maša in po sv. maši še procesija z Najsvetejšim po parku.

Lepo prosim za pripravo oltarjev (trije zunaj), nošnjo bander, ključarje za nošenje neba, ministrante za asistenco in petje na koru. V soboto, 11.7.2020 po večerni sveti maši  bodo tudi ministrantske vaje za Šmohorsko nedeljo.

Pri sveti Magdaleni (19.7.2020 ob 8.00) pa se bomo priporočili sv. Magdaleni za vstajenjsko veselje, še posebej da bi zmogli z upanjem gledati na vse preizkušnje, ki se nas lotevajo, še prav posebej preizkušnja COVID-19. Molitev nas povezuje z Bogom, ki uslišuje naše prošnje. Lepo povabljeni, da se z živo vero udeležimo procesije in sv. maše!

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Birmanska devetdnevnica in slovesnost svete birme 11.7.2020 ob 10.00

Nadaljujemo tudi z birmansko devetdnevnico, ko se skupaj pripravljamo na prihod Svetega Duha. Devetdnevnico z birmanci nadaljujemo kot običajno. V četrtek, 9.7. ob 18.30 pa imajo birmanci srečanje z birmovalcem, celjskim škofijskim upraviteljem g. Rokom Metličarjem.

Birmanke in birmanci bodo imeli sveto spoved v sredo ob 17.30. V petek, 10.7.2020 ob 15.00 pa ste starši in botri lepo povabljeni k zakramentu svete spovedi, da bo slovesnost svete birme še lepše doživeta. Nato pa lepo povabim starše še za čiščenje našega svetišča.

Podpirajmo naše birmance in njihove starše z molitvijo ter jih izročajmo Svetemu Duhu, da jih bo zakrament svete birme še bolj utrdil v veri ter okrepil za živo sodelovanje v naši župniji.

~~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Oratorij 2020 – »Zaupam, zato si upam!«

Poletni oratorij za otroke z naslovom »Zaupam, zato si upam!« (o kraljici Esteri) bo letos od 10. do 14. avgusta 2020. Dragi starši, lepo povabljeni, da svoje dopustniške dni prilagodite terminu oratorija in svojim otrokom omogočite teden veselja in radosti. Zadaj vzemite prijavnice, uskladite svoje obveznosti in vaše otroke prijavite na naše skupno srečanje. Iskrena hvala.

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Pridi, Sveti Duh, napolni srca svojih vernih
in vžgi v njih ogenj svoje ljubezni.
Pošlji svojega Duha in prerojeni bomo
in prenovil boš obličje zemlje.

Molimo! Bog naš Oče, Sveti Duh nas razsvetljuje in uči. Naj nam pomaga, da bomo v življenju spoznali, kaj je prav, in vselej radi sprejemali njegove spodbude. Po Kristusu našem Gospodu. Amen.

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Čiščenje in krašenje župnijske cerkve

Za teden od 6.7. – 12.7. naprošam starše letošnjih birmank in birmancev, za prihodnji teden od 13.7. – 19.7.2020 pa naprošam žene in dekleta iz Attemsovega trga, da prevzamete to skrb. Iskren Bog povrni!

                        ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Sveti nadangel Mihael, brani nas v boju, bodi nam v pomoč zoper zlobnost in  zalezovanje hudobnega duha. Ukroti naj ga vsemogočni Bog, ponižno zato prosimo. 

In ti vodnik nebeške vojske, satana in druge hudobne duhove, ki hodijo po svetu v pogubo duš, z Božjo pomočjo v pekel pahni. Amen.

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Zaradi večjega števila mašnih namenov je večkrat za isti termin naročenih in oznanjenih več mašnih namenov. Darovi za ostale namene so oddani na škofijo Celje in od tam duhovniku, ki nima svojih mašnih namenov in mašuje po oznanjenih namenih. Hvala za razumevanje.

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Za interno uporabo izdala: Župnija Gornji Grad, Attemsov trg 1, Gornji Grad.

Tel.: 03/838-30-90, splet: zupnija-gornjigrad.si.

Odgovarja Ivan Šumljak, župnijski upravitelj, mob. 041/691-639